Produkty dla glukoza globuli (3)

Kwas Cytrynowy

Kwas Cytrynowy

Kwas cytrynowy występuje naturalnie w owocach cytrusowych, ale może być również wytwarzany. Przemysłowy kwas cytrynowy jest wytwarzany głównie w drodze fermentacji lub reakcji chemicznej. Ta ostatnia metoda stosowana jest w około 90% światowej produkcji i polega na fermentacji przy użyciu enzymów i szczepów drobnoustrojów, najczęściej Aspergillus niger. Kwas cytrynowy ma zdolność stabilizowania emulsji i zapobiega oddzielaniu się tłuszczu. Produkt końcowy dostępny jest w postaci proszku lub granulatu jako bezwodny kwas cytrynowy.
Kwas cytrynowy

Kwas cytrynowy

Kwas cytrynowy występuje naturalnie w owocach cytrusowych, ale można go również wytwarzać. Kwas cytrynowy w przemyśle produkowany jest głównie w wyniku fermentacji lub reakcji chemicznej. Ta ostatnia metoda jest stosowana w około 90% światowej produkcji i polega na fermentacji z użyciem enzymów i szczepów mikrobiologicznych, najczęściej Aspergillus niger. Kwas cytrynowy ma zdolność do stabilizowania emulsji i zapobiega rozdzielaniu się tłuszczów. Gotowy produkt dostępny jest w postaci proszku lub granulatu jako kwas cytrynowy bezwodny.
Chlorek sodu

Chlorek sodu

Chlorek sodu to nieorganiczny związek chemiczny z grupy chlorków, sól kwasu solnego i sodu. Jest głównym składnikiem soli stołowej, soli do gotowania oraz soli drogowej. Proces technologiczny pozyskiwania soli przez gotowanie polega na termicznym zagęszczaniu wody morskiej oraz krystalizacji soli z tej wody. W naturze występuje jako składnik mineralny i tworzy złoża soli kamiennej zwane halitem. Chlorek sodu występuje w postaci drobnego, białego, krystalicznego proszku, który ma charakterystyczny słony zapach i smak. Wykazuje silne właściwości higroskopijne. Produkt oferowany przez Foodcom nie jest modyfikowany genetycznie. Foodcom oferuje również sól do warzenia piwa o jakości spożywczej, bez środków przeciwzbrylających.